Lakwerk van topkwaliteit

Uiterst efficiënte installaties

Duurzame relaties

  Home » Nieuws » Bouw innovatieve poedercoatlijn in Duitsland

ESTEE gaat zeer innovatieve poedercoatlijn bouwen in Duitsland

To be continued…

Sinds enkele jaren heeft ESTEE het energieverbruik van haar lijnen drastisch verminderd, met een lijst van doeltreffende maatregelen. Deze variëren van slimme lay-out, duurzame materiaalkeuze, eliminatie van warmteverliezen en diverse hergebruiken van energie. De resterende energie wordt geleverd door een hybride voeding, waarmee kan worden geschakeld tussen 100% elektrisch vermogen en 100% gas.

Ook de ESTEE voorbehandelingstunnel uit polypropyleen is absoluut uniek voor de Duitse markt, een markt die van oudsher gericht is op RVS. De chemische inertie, lage thermische geleidbaarheid en lage oppervlaktespanning van polypropyleen resulteren in aanzienlijke reducties in energie, chemicaliën en water. “Polypropyleen is onze nieuwe standaard in voorbehandeling geworden”, zegt Tim Florizoone (CEO ESTEE Coating Solutions), “omdat het alleen maar voordelen biedt. Van deze voordelen kunnen we nu ook onze Duitse klanten overtuigen, en dat doen we op feiten, met data uit ons nieuwe automatiseringsplatform.”

Het nieuwe automatiseringsplatform van ESTEE, UNI-CoaterTM genaamd, stelt nieuwe normen in de procesbesturing van een poederlaklijn. Het geeft klanten volledige transparantie in de kwaliteitsoutput, de efficiëntie en de totale kosten van hun poederlaklijn. Ook op afstand dankzij het UNI-Coater IOT-platform. Het platform is uniek, maar nog volop in ontwikkeling. “Onze klanten brengen ons elke dag nieuwe ideeën, die we implementeren in de nieuwe releases van onze software. Onlangs hebben we de mogelijkheid gelanceerd om coatinginstructies aan het werkstuk te koppelen. Op deze manier krijgt de coater informatie over het coaten van zijn werkstuk op zijn scherm in de coatingcabine. Een absolute aanwinst in tijden waarin veel interim-arbeid wordt ingezet.”

“Onze innovaties worden zeer gewaardeerd door onze klanten, nu ook in Duitsland. Dit geeft ons energie om elke dag te verbeteren. “

De bouw van de nieuwe lijn start in oktober 2022. Het bedrijf zal Nanocoat GmbH heten en zal gevestigd zijn in Lüdingshausen, Duitsland

Meer weten? Neem gerust contact op met onze Customer Service via info@estee-cs.com of bel +32 9 388 54 10.

REFERENTIES

AFSPRAAK
MAKEN

Had u graag meer informatie gekregen tijdens een persoonlijk gesprek? Contacteer ons gerust via onderstaand formulier. Eén van onze specialisten neemt dan zo snel mogelijk telefonisch of per mail contact met u op om een afspraak vast te leggen.

    Pin It on Pinterest

    Share This