Lakwerk van topkwaliteit

Uiterst efficiënte installaties

Duurzame relaties

  Home » Nieuws » Nieuwe poederlakinstallatie voor Trafiroad

NIEUWE POEDERLAKINSTALLATIE VOOR TRAFIROAD

Referentie

Van verlichtingspalen en wegmarkeringen tot het herstellen van bruggen en het produceren en plaatsen van verkeersborden, al jaren is Trafiroad de referentie in België. De oude poederlakinstallatie moest na bijna 40 jaar dienst de weg ruimen voor een splinternieuw exemplaar. Naast een grotere flexibiliteit en efficiëntie moest deze ook nog in hun bestaande hal passen. Een kolfje naar de hand van ESTEE Coating Solutions.

“Bij Trafiroad kunnen we echt zeggen dat we een erg ruime waaier van diensten aanbieden aan onze klanten, van lokale overheden tot grote aannemers”, vertelt Danny De Rouck (Director Operations Trafiroad). “Hierdoor kunnen we hen heel diverse constructies aanbieden. We kunnen eigenlijk quasi alles. Die flexibiliteit is essentieel.

In het kader daarvan hebben we ook beslist om te investeren in een nieuwe poederlaklijn. Die moest niet alleen de flexibiliteit en efficiëntie ten goede komen, ze moest ook passen in onze bestaande hal. Geen gemakkelijke klus, veel ruimte was er niet.

 

“ESTEE Coating Solutions hebben erg goed meegedacht en een poederlaklijn ontwikkeld die perfect voldeed aan onze eisen.”

 

ESTEE Coating Solutions hebben daarin erg goed meegedacht en eigenlijk behoorlijk snel met een opstelling gekomen die voldeed aan onze eisen. De poederlakinstallatie is volledig op maat en bestaat uit twee delen. De eerste is volautomatisch en bevat een automatische kleurwissel. Vroeger hadden we 5 verschillende poederlakcabines en waren we verplicht van heel wat stock aan te leggen. Nu kunnen we alles doen met één poederlakcabine met automatische kleurenwissel. Qua efficiëntie kan dit tellen natuurlijk. Alle palen en borden passeren langs dit eerste gedeelte. Sommige borden hebben een tweede poedercoatlaag nodig. Die wordt semi-manueel aangebracht verder in de lijn. Na het poederlakken verhuizen de palen en borden naar andere productiecellen waar ze afgewerkt worden.

Bij elke opstart zijn er wel uitdagingen, maar ESTEE Coating Solutions heeft ons daarin goed ontzorgd. De poederlaklijn draait goed en is een merkbare verbetering t.o.v. vroeger. Ons doel is om – per dag dat de poederlaklijn draait – meer dan 1000 verkeersborden per dag te poederlakken. Met de opleidingen en nazorg die ESTEE biedt moet dit zeker lukken.”

Aantal medewerkers: 300
Omzet (2018): € 60.000.000
Jaar van oprichting: 1978
Adres: Nieuwe Dreef 17, 9160 Lokeren
Website: www.trafiroad.be
Tel : 09 355 54 54

REFERENTIES

AFSPRAAK
MAKEN

Had u graag meer informatie gekregen tijdens een persoonlijk gesprek? Contacteer ons gerust via onderstaand formulier. Eén van onze specialisten neemt dan zo snel mogelijk telefonisch of per mail contact met u op om een afspraak vast te leggen.

    Pin It on Pinterest

    Share This